Autocampertur til Spanien og Portugal i julen 2019-2020

Dato: 30- 01- 2020

Autocampertur til Spanien og Portugal i julen 2019-2020


Få inspiration til selv at tage på autocampertur til 'De Varme Lande'
05.03.2020

Vi har været på en vidunderlig vintertur i autocamper til Spanien og Portugal.

Vi vil, efterhånden som der bliver tid, 'fylde mere på' fra turen.

Vi håber vores lille rejsebeskrivelse kan være til inspiration for andre, der drømmer om at rejse ud i Europa i egen autocamper.

Anette og Jens Erik

 

Forberedelser til juletur

Vi har solgt vores hus i Horsens og har købt et sommerhus i Vestjylland. Vi har valgt, at vi nu vil bo i autocamper, når vi er på arbejde i Horsens, og vi har derfor skiftet vores lille campervan ud med en lidt større model, en Carthago C-Tourer I 143.

Det er denne dejlige nye autocamper, vi pakker og gør klar til tur. Vi plejer at køre på tur allerede i oktober, men i år har vi fået mulighed for at følges med vores søn, Martin, og hans kæreste, My. De har fri fra d. 20 december. Jens Erik og jeg og vores hund Andrea kører hjemmefra en uge tidligere.

Det er planen, at vi skal mødes omkring Barcelona juleaften. Der vil vi holde Jul sammen og derefter følges ad mod Portugal, hvor Martin håber på gode bølger, så han kan komme ud og surfe.

 

(Vi gør holdt et par gange på turen ned gennem Tyskland – Vi overnatter aldrig på en rasteplads, men vælger stort set altid en autocamperplads. Vi bruger ofte App’en ”CamperContact” eller ”Park4night” og finder nemt en plads tæt ved motorvejen.)

Efter et par dages kørsel ned gennem Tyskland gør vi tidligt stop på en plads tæt ved motorvejen ved Clermont-Ferrand i Frankrig.Pladsen hedder ”Aire de Cammping-Car la Moulette, Montpeyroux” (CamperContact Sitecode 14028). Vejret er lunt og godt, og vi går en dejlig tur i den lille flotte middelalderby. Det er godt at få rørt benene efter et par stillesiddende dage i camperen.

Vi glæder os til dagen efter at krydse Massif Central – det bliver så flot en tur. Turen er lidt længere end den traditionelle tur ned langs Rhôn floden, men meget smuk, og oftest knap så trafikeret. Der er ikke motorvejsafgift på denne rute udover afgiften for at kører over Millau-broen, verdens højeste bro.

Næste stop er Port-Vendres lige før den spanske grænse. Autocamperpladsen (Sitecode 2492) ligger nabo til politistationen, og det er da også politiet, der om morgenen kommer og opkræver pladsgebyr, 6 Euro inkl. frisk vand og tømning. Pladsen er rolig og et godt udgangspunkt, hvis man vælger den smukke kystrute til Spanien, frem for den traditionelle tur over grænsen med E 15. Der er mange hårnålesving, så man skal sætte god tid af til turen.

Der er en helt fantastisk udsigt, når man kører der på kanten mellem havet og vinmarkerne. Vi holder frokostpause i Port Bou, den første lille by efter den spanske grænse. Vi er meget heldige med vejret og nyder en kop kaffe i solen på en lokal bar og går også en tur ud på marinaen inden vi fortsætter mod Roses, hvor vi har planlagt næste stop.

Vi tager en enkelt overnatning på en autocamperplads i Roses, hvor vi også cykler en tur - Vi har været så heldige at låne et par el-cykler - TAK for det Rosa og Svend Åge.
Vi finder dog den vintertomme ferieby, autocamperpladsen og det disede vejr lidt uinteressant, så vi vælger næste morgen at køre til Port Lligat hvor vi vil se Salvador Dali's Hus.

Vi har tidligere besøgt Dalí’s museum i Figueres. Her er udstillet mange af hans flotte, finurlige kunstværker - det er imponerende og kæmpestort, og man skal sætte god tid af.
Dalí’s hus i Port Lligat derimod, er hyggeligt, overskueligt og alligevel meget imponerende
Vi kan absolut anbefale et besøg.

Vi holder siesta med frokost på P-pladsen inden vi kører videre mod Blanes - Har da slet ikke nævnt køreturen - DEN er bare fantastisk flot gennem de mange hårnålesving i bjergene.

Vi tjekker ind på Camping Blanes (N41 - 39 - 34 E 2 - 46 - 47)
Campingpladsen ligger dejligt lige ved strandpromenaden og Middelhavet og her er ingen lokaltrafik - man hører kun havet.

Vi holder siesta med frokost på P-pladsen inden vi kører videre mod Blanes - Har da slet ikke nævnt køreturen - DEN er bare fantastisk flot gennem de mange hårnålesving i bjergene.

Vi tjekker ind på Camping Blanes (N41 - 39 - 34 E 2 - 46 - 47)
Campingpladsen ligger dejligt lige ved strandpromenaden og Middelhavet og her er ingen lokaltrafik - man hører kun havet.

Det var et uddrag vi har lånt af DanCamper i Horsens. Skrevet af Anette og Jens Erik