Hvilken type er du?

Vi er en stor broget flok af motorcykelentusiaster. Og selvom der er forskel på hvor meget tid og hvor mange penge vi sætter af til vores lidenskab, så deler vi alle den følelse at vi ser f..... godt ud i vores motorcykeltøj og på vores maskine. En motorcykel udtrykker så meget mere end andre køretøjer og de forskellige typer tilføjer flere lag til at fortælle hvem man er. Guiden her er ekstrem subjektiv og skal selvfølgelig ikke ses som en facitliste, men bare vores lille guide til dig der måske vil have lidt inspiration til hvilken motorcykel du skal udsmykke dig med næste gang.


 

Scooteren

Det kan være her det starter. Scooteren fås fra "børnestørrelser" og opefter. Lad os bare være ærlige og sige at uanset om du ikke har dit kørekort endnu eller ikke har dit kørekort længere, kan du sagtens udstråle Badboy eller Badgirl på en ordentlig stylet scooter. 

Scooteren er ikke bare noget 15 årige kan starte med, men den kan også have mange ccm og været noget af et vilddyr. De store modeller kan også være med på komfort med varme i sæder, håndtag

 

Så uanset om dit motiv er at du vil hurtigt gennem morgentrafikken eller ankomme med stil til din date, så kan scooteren sagtens bære det og dig.

Hvad siger den så? Det er jo her kombinationerne giver det endelige output. For er du i jakkesæt på en sommerdag og kører du rundt inde i byen siger den et. Og kører du langdistance på en landevej en regnvejrsdag i november, så er der nok ikke mange der synes du er en smart type. 


 

Touring 

Som navnet siger er det her langdistancemaskiner. De virker også rigtig fint på korte distance, mens der modsat er modeller det ikke er voldsomt behageligt at køre ned gennem Europa på. 

Det er jo selvfølgelig komfort med god sidestilling og vindbeskyttelse med høj og bred kåbe der er markant bedre end på andre modeller. Motoren på en touring-maskine kræver typisk heller ikke hyppige gearskift.

Hvad siger den om dig? Den skriger ihvertfald ikke fartdjævel, men det kan man selvfølgelig modbevise med kørestilen hvis det er det man vil. På en touring motorcykel er der ofte god plads til at have sin dame (eller mand) på passagerpladsen. 


 

Chopper

Born to be wild - hollywood motorcykel. Chopperen er ret ikonisk da den udstråler noget afslappet. Den er god til at køre en tur op langs kysten med din partner bagpå eller bare til at tage en alenetur i roligt tempo og få den følelse af frihed som en motorckeltur kan give.

Chopperen har et lavt sæde og det er nok ikke den du skal køre på ferie i Sydeuropa på. Der er typisk også en hel del krom på sådan en maskine.

Hvad siger den så? Både før og efter Peter Fonda og Dennis Hopper i Easy Rider gjorde chopperen udødelig og synonym med frihed og alternativ subkultur, var chopperen indbegrebet af det. Da utilpassede 2. verdenskrigsveteraner i USA i 40'erne startede en kendt motorcykelklub var det også chopperen og særligt Harley Davidsons der var blandt de foretrukne køretøjer. Den dag i dag siger chopperen det samme. Der er dog ingen problemer i at du sidder på et kontor fra 8-16 hver dag, og så snart du får fri hopper du på din chopper indlarer duften af frihed mens du cruiser rundt på land og i by. Så medmindre du er politiker kan du nok godt magte en chopper.


 

Sport

Her er der fart over feltet. Det her er cyklen man har svært ved at få op at yde det den er skabt til og samtidig overholde de danske fartbegrænsninger. Heldigvis er der ingen regler for hvor kraftigt man må accellerere. 

Man sidder meget fremadlænet og det er helt klart ikke ideelt til de lange ture. Som navnet siger kan man forvente en maskine der reagerer godt på både acceleration, nedbremsninger og styring.

Hvad siger den så? Fartgal og vild. Måske lidt drengerøv eller måske at du er ung eller gerne vil være. Hvis du halter når du står af den kan det give modsat fortegn på hvad man gerne vil udstråle. 


 

Street / city

Mellemtingen mellen en tourer og en sport. Der er lidt mere fart over feltet end i toureren, men slet ikke så ekstrem en maskine som sport-motorcyklen.

En god fornuftig pendler-mc som kan bruges på de halvlange distancer men som også kan lidt af det frække.


 

Cafe racer

En motorcykel der har fjernet mest muligt udstyr og står som en naked bike. Historisk var det en motorcykel som blev brugt til gaderace med caféen som start og mål. Så for at få så hurtig en maskine som muligt pillede man mest muligt udstyr af.

Hvad siger den? Det skrabbede look gør at der er meget udtryk i at have en caféracer. Den vækker opmærksomhed både på grund af sit udseende, men også fordi der ikke kører mange rundt af dem. Så selv i dag er det en mc der trækker opmærksomhed hvis man parkerer den ude foran caféen.

Uanset om du er ung eller gammel kan du bære en café racer. Det kommer an på hvordan du bruger den.