Hollandsk familie valgte at vandre på Møn

Hollandske familien Gobes har de sidste fem år taget på camping med telt. Ferie for dem betyder vandreture i naturen. De havde læst om Møn i et Hollandsk magasin. Egentlig skulle Møn bare have været et kort stop på deres vej mod Norge, men de blev så begejstrede for Møn, at ferien her blev længere end planlagt. 


 

Hvor valgte I Danmark?
Vi har været på camping med telt de sidste 5 år. Tidligere har vi været i Frankrig, og i år ville vi så til Norge. I et Hollandsk rejsemagasin blev vi opmærksomme på Møn og særligt Møns Klint, som så ud til at være et meget specielt sted. Natur vi slet ikke har i Holland. Vi besluttede derfor at tage et kort ophold der. Det blev noget længere end planlagt, fordi der var så meget at se. 

 

Hvorfor er det vigtigt for jer at komme ud i naturen?
Helt bevidst går vi ikke efter feriesteder med store attraktioner, hvor børnene kun bliver underholdt. Vi kan bare godt lide at komme ud i naturen sammen. Stilheden. Den har børnene godt af at opleve – og selvfølgelig også vi voksne. Når vi er ude i naturen, får vi masser af frisk luft. Roen giver os tid til at stoppe op og bruge tid på at snakke om det, vi ser og få taget gode billeder. Vi elsker at fotografere. Det er en god måde at huske oplevelserne på. Så er det også altid godt med bakker. Fint, hvis vi skal klatre lidt. Fantastisk fysisk udfordring, og børnene elsker det.

 

Hvordan får I børnene med på vandretur? 
Børnene er mellem 8-12 år, og det er ofte sådan, at når vi skal af sted på en vandretur, så gider de ikke. De vil hellere alt mulig andet. Når vi så først kommer af sted, kan de som de fleste andre børn godt lide det. Vi forlanger ikke det umulige. Tager bare ud på små ture hver dag, og der er jo altid noget at kigge på. Noget vi bliver optaget af.  En bæk, hvor vandet løber. Der kan man bruge lang tid med børn. Vi vandrede også ved kysten på Møn. Bare gå der og samle skaller og sten. Utroligt, hvor lang tid børn kan få til gå med det.

 

Hvad så, hvis det regner?
Hvis det regner, har vi spil med. Vi kan godt lide mindre campingpladser, hvor vi bare kan være os selv. Læse en god bog og nyde et glas vin. I år var der en god opholdsstue, hvor vi af og til så tv. Bliver vi trætte af regnen, kan vi bare pakke teltet sammen og bruge dagen på at køre til et andet sted. Eller tage til nogle hyggelige små byer.  Dem var der flere af på Møn.

 

Vil I vende tilbage til Danmark?
Danmark minder jo egentlig meget om Holland med det flade landskab. Jeg går ud fra, at Møns Klint er ret speciel på den måde. Men vi kunne virkelig godt lide det alle sammen og vil gerne tilbage dertil. Eller måske til en af de andre danske øer, hvor naturen kan være speciel. Netop det med de fysiske udfordringer. Det er godt for både børn og voksne.