Familie på fem tog afsæt på Mors

Et lejet telt på en campingplads fuld af aktiviteter blev basen for familien Knudsen fra Helsinge, da turen gik til Jylland. Egentlig kunne de have fået hele ferien til at gå på campingpladsen, men som altid var de alle sultne efter at komme ud at se noget. Slotte og historie var i fokus.


 

Hvad er vigtigst, når I vælger ferie?
Det allervigtigste er, at der er noget for børnene. Ikke bare en god legeplads på campingpladsen. Jeg har tre drenge i alderen 4-11 år. De må gerne lære noget, når vi holder ferie. Så vi tager ud og ser noget hver eneste dag, og især den ældste stiller mange spørgsmål. Hvorfor var det sådan dengang, og hvorfor gjorde de sådan? Det er fedt at kunne stå der, hvor tingene har fundet sted og snakke om det. Og så er det bare nogle gode oplevelser, vi får sammen. Der er noget at snakke om i lang tid bagefter. 

 

Hvilke attraktioner går I efter?
Vi er fascineret af slotte og historie – og der er jo masser af aktiviteter på flere slotte. På ét var der en skattejagt, hvor børnene skulle finde svar på spørgsmål. Min kæreste og den ene af drengene gik helt vildt op i det. De var slet ikke til at stoppe. Så prøvede vi også at fægte og skyde med bue og pil. På et andet slot skulle vi finde en morder. Det er jo ikke lige noget, man prøver til hverdag. En dag tog vi ud til en af de mange bunkere, der ligger ved Vesterhavet. Der var gjort virkelig meget ud af at fortælle om 2. verdenskrig. Det gav anledning til flere spørgsmål. Så fik jo også masser af frisk luft. 

 

Hvordan brugte I campingpladsen?
Teltet, hvor der både var senge og et lille køkken, var vores base. I tilknytning til campingpladsen var der rigtig mange faciliteter. Et kæmpe vandland med både indendørs og udendørs pools er jo et sikkert hit. Børnene elskede det. At hoppe i poolen, når vi sådan havde været på tur hele dagen. Det nød vi faktisk alle sammen. Selv om der er legepladser mange steder, er det altid godt. Et perfekt sted at finde nye legekammerater. Det er børnene gode til. Vi voksne falder jo også i snak. Det er faktisk det bedste ved camping. Man kan slappe af og være sig selv samtidig med, at man er sammen med andre. 

 

Hvorfor lige Danmark?
Jeg er selv fra en campingfamilie og har set rigtigt meget af Danmark. Vi kom også altid ud og så forskellige ting. Men hold da op, jeg har jo nærmest stadig kun set halvdelen. Der er så mange fine, små steder i Danmark. Masser af oplevelser for børnene. Steder hvor de kan lære noget. Det er dejligt at vise dem noget, som gør indtryk.

 

Se forslag til attraktioner af enhver art i Danmark her.