Hr. og fru Kreutz gik efter kultur og kvalitet på Fyn

 

Tyske Regina og Johannes Kreutz fra Køln ville begge gerne til Danmark. De havde hver deres ønsker. Skulle de opfyldes, måtte de besøge mere end én by. Fælles for dem var dog, at kvalitet var et krav. Samtidig ville de begge have gode kulturoplevelser med hjem i bagagen. 


 

Hvad var jeres ønsker?
Regina ville gerne opleve Legoland, mens jeg ønskede at komme tilbage til Fyn, hvor jeg har været som sejler. Det lyder måske underligt, at vi to voksne tager til Legoland. Egentlig stammer ønsket fra dengang vores søn var lille. Han er 36 år i dag. Lige siden han og Regina legede med klodserne, har hun været fascineret af de bygninger, man kan bygge med Lego. Så første stop blev Legoland. Og Regina blev imponeret. Men det var også imponerende at se, hvad der var skabt af bygninger. Bare med klodser. Herfra kørte vi til Fyn med campingvognen og havde vores base der.

 

Hvilke kulturoplevelser fik I?
Vi camperede ikke i selve Odense, men det var vanskeligt at tage til Fyn uden at opleve H.C. Andersen. Så vi kørte derind og så hans hus. Det var rigtig godt lavet. Tænk alt det han har skrevet. Da afstanden til København var kort, tog vi også dertil. Hoppede på en sightseeing bus, som kørte fra Københavns Hovedbanegård til Nyhavn. Så kunne vi bare sidde der i ro og mag. Få det hele serveret. Utroligt alt det vi kunne nå at se på så kort tid. Uden at stresse. Og så fine bygninger. Det var virkelig godt, vi valgte den tur. Vi valgte bare ét museum. Vi kan bedre lide at give os god tid ét sted. I stedet for at fare rundt. Og vi havde jo set rigtig meget fra bussen.

 

Hvad var specielt ved Danmark?
Regina havde aldrig været i Danmark. Vi kommer fra en stor millionby og måske især derfor lagde vi mærke til, hvor rent der var. Så mange fine små byer på Fyn. Danskerne var meget imødekommende. Der var altid hurtig hjælp, hvis vi spurgte om vej. Der var naturligvis ikke helt så varmt som sydpå men masser af sol. Temperaturen var perfekt, når vi gerne ville ud at se noget. Og vi er ude at opleve noget hver dag, men det er ikke altid fra morgen til aften. Vi skal også have tid til bare at slappe af.

 

Levede kvaliteten op til jeres forventninger?
Ja, campingpladsen levede op til det, den lovede. Da vi planlagde vores ferie, benyttede vi en bog fra en tysk campingorganisation. Standarden for hver eneste campingplads var tydelig angivet, så den var et godt redskab. Faciliteterne skal bare være i orden. Der skal fx være en købmand. Bare så vi lige kan købe lidt brød og noget at drikke. Vi laver aldrig aftensmad selv på vores ferier. Vi vil gerne spise godt på restaurant. Så oplever vi også lidt madkultur. Faktisk var der på denne her campingplads en god restaurant. Det så vi hurtigt på menukortet. Sådan er det ikke altid. Det var bekvemt, så behøvede vi ikke at skulle ud hver aften. 

 

Kommer I tilbage?
Vi kunne godt tænke os at vende tilbage til Fyn igen, fordi der er dejligt, og øen ligger centralt for at rejse andre steder hen i Danmark. Vi snakker også om Sjælland, hvor der er meget at se eller Jylland, hvor vi så kan fortsætte over til Sverige med færge.

 

Se flere forslag til kulturelle attraktioner i Danmark her.