Få internet på campingferien

Hvis du er en af dem der nyder – eller ikke kan undvære – muligheden for at gå på nettet i forbindelse med din campingferie, er der flere måder at muliggøre det på. Vi guider dig her igennem de mest oplagte muligheder, der er for at få internet på campingferien.

 

Campingpladsens WiFi

De fleste campingpladser tilbyder WiFi, og du kan derigennem sikre dig internetadgang. Typisk kan du betale per time, per dag eller per uge for internetforbindelse, mens det andre steder er gratis.

Der er som regel mulighed for at benytte campingpladsens WiFi og er du i tvivl om dette, kan du altid tjekke campingpladsen her på siden eller ringe til pladsens reception.

 

Internetdeling

Internetdeling er efterhånden et kendt begreb af mange – og dette er faktisk også, hvad man betegner som mobilt bredbånd. Har du en tilstrækkelig datapakke, kan du nemlig lave et hotspot, hvor du kan dele internet med andre enheder gennem telefonens “internetdeling”. Har I blot et mindre behov for internet, til at tjekke mails, facebook og lignende, kan internetdelingen typisk dække dette uden problemer.

Det er dog vigtigt at huske, at data vil blive brugt fra den mobil, som udgør hotspottet. Du bør derfor være opmærksom på, hvorvidt datapakken er stor nok til, at den kan benyttes som internetdeling, så ejeren af mobilen, der udgør hotspottet, ikke ender med en ekstra stor regning fra teleudbyderen.

 

Mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd er et transportabelt bredbånd. Det fungerer således, at man skaber forbindelse til netværket gennem en router, et USB-stik eller gennem et SIM-kort. Det mobile bredbånd fungerer reelt på samme måde som internettet på din smartphone. Forskellen her er dog, at du kun har bredbånd og ikke kan tale, sende SMS eller gå på snapchat, som du kan på din mobil.

Du kan få mobilt bredbånd på mange forskellige måder. De typiske måder er følgende:

 

 • USB-modem
  Et USB-modem bruges kun til computere, da den passer i computerens USB-indgang. Sædvanligvis er et USB-modem ca. 8 centimeter langt og er altså derfor meget let at bringe med fra hjemmet til campingpladsen.

  Det er yderst nemt at sætte op, idet du blot skal indsætte et særligt SIM-kort – som fås af bredbåndsudbyderen – i dit USB-modem. Derefter skal du placere dit USB-modem i en af computerens USB-indgange, hvorefter computeren selv vil finde modemmet og påbegynde installationen.

  Dog er der en begrænsning i og med, at kun den computer, hvor den er tilsluttet, kan benytte internettet.

 • Mobilt bredbånd router
  Ønsker du derimod, at flere enheder (både computeren, smartphones og tablets) skal kunne gå på internettet samtidigt, bør du overveje en mobil bredbånd router.

  Fordelen ved en router er nemlig, at den kan dele internettet ud til flere enheder ad gangen. Routeren har på samme vis som et USB-modem plads til et SIM-kort, der opretter forbindelse til din udbyders net.

  Nogen routere til mobilt bredbånd er en udvidelse til dit USB-modem, hvori du indsætter USB-modemmet, og den derved kan dele internettet ud til flere enheder. Forskellen på en router til mobilt bredbånd og en traditionel router til almindeligt bredbånd i hjemmet, er altså SIM-kortet eller USB-porten.

  Beslutter du dig for at anskaffe en mobil trådløs router, fås de både i versioner der kører på batterier og på almindelig strøm. Du kan altså finde lige den løsning, der bedst passer dit behov.

 

Kilde: Samlino.dk