Vintercamping er et stort hit

 

For blot få år siden var vintercamping noget, som kun de absolut sejeste gav sig i kast med. I dag er situationen omend ikke vendt 180 grader, så i hvert fald så meget, at man kan tale om, at vintercamping ikke alene er kommet for at blive. Vintercamping er simpelthen blevet et kæmpe hit, og flere og flere - selv folk i den mere modne alder - giver sig i kast med vintercamping.

 

For at få det optimale udbytte er det nødvendigt, at man har udstyret i orden. Det kræver naturligvis nogle investeringer, men i de fleste tilfælde er det engangs-, og det, man anskaffer sig, er i vid udstrækning også brugbart i den normale campingsæson. Vi vil her ridse nogle ting op, der er alfa og omega for at få det optimale ud af at campere i forbindelse med eksempelvis skiferien.

 

Bilen

En væsentlig forudsætning er, at bilen er i toptrimmet stand og at man husker at have snekæder med. Skal man rundt i de nordiske lande, vil det også være fornuftigt at montere pigdæk. Det vil også være fornuftigt at medbringe sand at strø ud, hvis man kører fast.

 

Når man er ankommet til campingpladsen , skal man huske ikke at trække håndbremsen i bil eller campingvogn, da den kan fryse fast.

 

Når campingvognen sættes, skal al sne fjernes under støttebenene, som det tilrådes at sætte på træklodser, da det er mere stabilt. Vognen bør luftes godt ud dagligt, så man undgår kondens. Spildevand bør have direkte afløb fra køkken, toilet og bad, og det bør løbe ned i medbragte gummispande. Plasticditto er ikke at anbefale på grund af frostgraderne.

 

Fortelt

Alle ledninger, der trækkes udendørs, bør hænges op, så man undgår fastfrysning i jordoverfladen. Endelig skal ventilationen såvel under som i vognen være i orden.

For at undgå, at for meget af vejrliget fra vinteren slæbes med ind i vognen, anbefales det at investere i et fortelt, der primært skal fungere som en slags entré, hvor man kan tage sit over-og fodtøj af.

 

 

 

Kilde: Fyens Stiftstidende