Udlejning af campinghytter

På mange af Danmarks godkendte campingpladser er der mulighed for at leje campinghytter. Standarden varierer fra en beskeden hytte med det mest nødvendige udstyr til en luksushytte med alle tænkelige fornødenheder. For at give den bedst mulige information om standarden, er hytterne inddelt i 5 kategorier, hvor kategori 5 er den bedste.

 

For at undgå kedelige overraskelser, bør man ved reservationen f.eks. spørge om der er køkkenudstyr og sengelinned, eller om man selv skal medbringe det.

 

Lejeprisen varierer meget, da det afhænger af størrelse, kategori og standard. I højsæsonen udlejes de fleste hytter (med plads til hele familien) på ugebasis for et beløb mellem 3.000 og 10.000 kr. Uden for højsæsonen er det ofte muligt at leje hytter for blot nogle dage til priser mellem 300 og 500 kr. pr. dag for hele familien. For den eksakte pris, bør man kontakte den campingplads, hvor man ønsker at leje en campinghytte. Det er også en god idé at være tidligt ude med reservationen, da det er meget populært at leje campinghytter.

Ved de enkelte campingpladser kan man se, om der udlejes campinghytter, hvilken kategori hytterne tilhører samt antallet af hytter.

 

Kategori 1 hytter

Hytterne indeholder det allermest nødvendige udstyr, dvs. faste senge og lamper. Desuden er der en enkel kogemulighed eller max. 100 meter til et fælleskøkken.

 

 

Kategori 2 hytter

Hytterne er enkelt indrettet med bord og siddepladser svarende til antallet af sovepladser og mulighed for opvarmning. Der er kogemulighed med 2 kogesteder og køleskab.

 

Kategori 3 hytter

Hytterne er min. 15 m², har køkkenbord med 2 kogesteder samt varmt og koldt vand ved køkkenvasken. Der forefindes almindeligt køkkenudstyr samt kaffemaskine og el.kedel.har minikøkken med køleskab og mulighed for at lave mad. Desuden er der udendørs terrasse med udemøbler.

 

 

Kategori 4 hytter

Hytterne er velisolerede og har veludstyret køkken med ovn eller kombiovn. Hytterne indeholder toiletrum med håndvask samt knager og spejle. De er opdelt i sove- og opholdsrum og der forefindes dyner, puder og underlag og sengelinned samt håndkælder kan lejes.

 

 

Kategori 5, 5L og 5XL hytter

Hytterne er af meget høj standard og indeholder badeværelse med toilet, håndvask og bruser. Desuden indeholder hytten farve-tv og emhætte i køkkenet. Minimumsstørrelse i denne kategori er 25 m². Hytter på 25 m² - 30 m ² i denne kategori kategoriseres med kategori 5 og hytter på 30 – 35 m² kategoriseres med 5L og hytter på 35 m² kategoriseres med 5XL.