Ægteparret Benjamin oplevede Gudenåens ro og natur fra en kano

Mange vil måske tænke om en kanoferie, at den er primitiv. For Tore og Karina er det fuldstændig omvendt. De taler om luksus, fordi de sammenligner kanoferien med de vandreture, de tidligere har været på – og vandreturen er langt hårdere, fordi man skal bære alt bagagen.  


 

Hvad var det bedste?
Det var absolut, når vi var på en strækning uden nogen andre foran og bagved os. Bare sidde der i kanoen sammen med sin kone. Stille og roligt følge med strømmen. Se på skoven omkring os, på planterne i vandet og de nymfer, der sætter sig på padlen. Glæden ved at se, hvordan farver og natur ændrer sig. Men det var også at opleve, hvordan man sammen kan få det hele til at fungere, når det skal være primitivt. Det behøver ikke at være besværligt, men det kræver en anden ro og tålmodighed.

 

Hvorfor lige kanotur?
Vi har prøvet det et par gange før, og det er bare en fed måde at opleve naturen på. I Danmark er der ikke så meget drøn på vandet, som der fx kan være i Norge og Sverige. Danmark er derfor et godt sted at starte. På vores tur mødte vi flere familier med børn, også en enlig mor med sine to børn. Det kan man sagtens, man bestemmer jo selv farten.

 

Er det ikke en fysisk hård ferie?
Det er jo, hvad man gør det til. Jeg er den fysisk stærkeste, så tager jeg ofte det største træk. Vi står først op kl. 8. Det tager et stykke tid at lave morgenmad på spritapparatet, så inden vi får pakket sammen og kommer af sted, er klokken måske 10. Her handler det om ikke at stresse men bare øve sig i at tage den med ro. Vi sejler måske til midt på eftermiddagen og har pauser. Lige pludselig tårner et bakkelandskab med græssende køer og en klosterruin sig op. Så trækker vi kanoen op på land og går en tur og ser på det.

 

Hvordan overnattede I?
Vi havde vores to-personers telt, vores soveposer og en tønde med madvarer og en med tøj. Det var alt, hvad vi behøvede. Om eftermiddagen slog vi teltet op, og det var dejligt at komme til en campingplads og få et bad. Hvis man lige skal have to pingvinstænger og noget frisk kød, er det også godt med en købmand. Ligger campingpladsen i en lille by, går vi en tur og køber ind, eller vi går ture i naturen. Vi sejler ikke hver dag. En dag regnede det, og så er det hyggeligt bare at ligge i teltet.

 

Er det ikke lidt ensomt?
Vi tog af sted bare os to, men mødte en familie med to børn. Dem fulgtes vi med et par dage. En aften spiste vi sammen på campingpladsen. Det var hyggeligt. Hvis man skal over nogle vadesteder, hvor man skal slæbe kanoen eller have den op på en vogn, kommer man automatisk til at snakke med andre. De allerfleste er gode til at hjælpe hinanden. Så får vi gode råd. Vi havde fx lejet tønder i år, fordi vi på en tidligere tur havde fået at vide af andre, at det var en god idé.

Se forslag til smukke naturoplevelser i Danmark her.