Sådan forsikrer du din campingvogn

Når du skal forsikre din campingvogn, er der flere forhold, du bør overveje. Vi har her udarbejdet en guide der viser dig gennem processen, så du undgår de lange spekulationer.

 

At forsikre en campingvogn er ikke så kompliceret som mange måske tænker. Den eneste forsikring, du som udgangspunkt behøver, er en kaskoforsikring, da ansvarsforsikring automatisk dækkes af din ansvarsforsikring på din bil.

 

Dog gælder det kun, såfremt at din campingvogn er blevet indregistreret. Der er forskel på den forsikring du bør have, alt efter om din campingvogn er stationær eller har nummerplader. Hvis din campingvogn er stationær skal den forsikres som stationær. Det er her vigtigt, at du noterer, at dit forsikringsselskab skal have besked, hvis du skal have flyttet din campingvogn. Således er den også er forsikret under flytningen, og du undgår ubehagelige overraskelser.

 

 

Kaskoforsikring

Din kaskoforsikring dækker eventuelle skader der måtte ske, hvis du er ude for et færdselsuheld. Kaskoforsikringen dækker også ting som; hærværk, tyveri, brand og skader ved parkering.

 

Denne forsikring dækker naturligvis din campingvogn, men dækker også dit fortelt og det indbo der hører til campingvognen, såsom møbler, køkkengrej og andet. Du kan som en tommelfingerregel huske på, at alt det der hører til campingvognen er dækket af din kaskoforsikring, mens alt det du selv har medbragt hjemmefra og har placeret i vognen, vil være dækket af din indboforsikring på din hjemmeadresse. Du bør, når du tegner din forsikring, være opmærksom på forsikringssummen og sikre dig, at den dækker værdien af din campingvogn samt indhold. Ydermere er det vigtigt, at du læser forsikringsbetingelserne for at være sikker på hvad der er dækket, og hvad der ikke er.

 

Din kaskoforsikring vil også indeholde en retshjælpsforsikring som træder i kraft, hvis du som ejer af campingvognen skulle få brug for en advokat. Dette vil være på grund af årsager relateret til dit ejerskab af campingvognen.

 

 

Ting du bør være opmærksom på

Der er flere forhold, du bør være opmærksom på, når du tegner eller har tegnet forsikring. Vi har her beskrevet nogle af disse, der kan være relevante for dig:

  • Tager du på camping i udlandet, vil du automatisk være sikret gennem dit forsikringsselskab. De nærmere informationer vil fremgå af “det røde kort”, som du kan få hos dit forsikringsselskab, eller via ‘Rødt Kort’ appen.
  • Hvis dit fortelt skulle blive ramt af stormskader, kan dækningen være begrænset til den periode, hvor campingvognen er beboet, eksempelvis kun sommermånederne.
  • Mange har en såkaldt mover til at flytte deres campingvogn, og det er her værd at være opmærksom på, hvorvidt denne mover også er dækket af din forsikring.
  • Hvis du opbevarer din campingvogn i en garage eller andet væk fra hjemmet, er det især vigtigt, at den er kaskoforsikret, da ejeren af garagen ikke er erstatningspligtig for skader der måtte forekomme. Medmindre du kan bevise, at han er skyld i den opståede skade, kan du altså her ende i en uheldig situation, hvis ikke din campingvogn er forsikret.
  • Hvis du har anhængertræk bør du have en udvidet ansvarsforsikring, der omfatter anhængertrækket. Denne udvidede forsikring dækker skader, du måtte komme til at påføre andre med din campingvogn, når den trækkes efter bilen. Dog bør du være opmærksom på at skader på din egen campingvogn ikke er dækket af denne ansvarsforsikring, men af campingvognens egen forsikring, altså kaskoforsikringen.

 

Campingvognsforsikring

Nogle forsikringsselskaber tilbyder en decideret campingvognsforsikring der dækker de behov, du måtte have i forhold til at eje en campingvogn, dette kan også være en løsning for dig der ønsker at forsikre din campingvogn.

 

Kilde: Samlino