Eventyrlige Fyn fortryller familien

Sommeren er over os, men du har stadig ikke helt besluttet dig, hvor turen skal gå til? Må vi foreslå Fortryllende Fyn?!

 

Er I er på udkig efter børneoplevelser fyldt med eventyr, historie og spænding, er en tur til Fyn et godt valg. Fyn tilbyder en stribe autentiske attraktioner, hvor både børn og voksne får oplevelser med hjem, der på samme tid både er underholdende og lærerige. Og skal der slappes af, kan indtrykkene fordøjes på en af Fyns mange, børnevenlige strande.

 

Besøg Europas bedst bevarede vandborg

Et godt sted at starte er på Egeskov Slot, der er en af Fyns største og mest populære turistattraktioner. Udover at være et af Europas bedst bevarede renæssanceslotte er Egeskov også en kæmpe park med legepladser, labyrinter, trætop-vandring, blomsterhaver og imponerende samlinger af veteranbiler, motorcykler, dukkehuse og meget mere. Her er underholdning for alle og spændende kig tilbage i Danmarkshistorien.

 

Europas bedste zoo

Odense ZOO er en af Fyns mest besøgte attraktioner, og den kan ovenikøbet også bryste sig af at være blandt Europas bedste zoo – i både 2013 og 2015 blev den endda kåret som den bedste, bl.a. fordi man som gæst kan komme helt tæt på dyrene og opleve dem i naturlige og afslappede omgivelser. Det er årets to nye anlæg – kænguru-anlægget og anlægget til de røde pandaer – et godt bevis på, for her kan man fx gå rundt med en rød panda hængende lige over ens hoved. Odense ZOO ligger som en af byens grønne oaser i udkanten af Odense centrum. Haven er bygget op omkring en lang række miljøer, som er skabt, så de virker så naturtro som muligt, så når man går rundt i haven, er det næsten som om, at man befinder sig på savannen, i Antarktis eller midt i junglen.

 

Oplev middelalderen tæt på

En tredje familievenlig fynsk oplevelse er et besøg på Nyborg Slot, der et par gange om året bliver invaderet af riddere, væbnere, handlende og andet godtfolk fra middelalderen. Det sker fra 1. – 2. juli 2017, hvor der bliver holdt Danehof med ridderturneringer, marked og meget andet og igen i weekenden 9. – 10. september 2017, hvor man kan opleve Nyborg Kampdage. Slottet er i øvrigt åbent for besøg fra 1. april til 31. oktober.

 

Træd tilbage i tiden

En fynbo, man er ekstra stolt af på Fyn, er naturligvis H.C. Andersen, og de fleste kender hans eventyr. Men ikke alle ved, hvordan Danmark så ud, da H.C. Andersen levede. Det kan man opleve på frilandsmuseet Den Fynske Landsby ved Odense. Et besøg her er som at tage en tur på landet i den gamle digters tid. Museet består af en række gårde og huse, der alle har stået i landsbyer rundt omkring på Fyn og øerne. Her kan man møde det liv, der blev levet i en landsby i 1800-tallet. I Odense ligger Børnekulturhuset Fyrtøjet, som formidler H.C. Andersens eventyr med poesi, nytænkning af kultur for børn og masser af nærvær. Fyrtøjet har sin helt egen måde at formidle eventyr på, med drama, musik, fortælling, værksteder og kostumer.

 


Kilde: VisitDenmark