Cykel- og vandretur

Er du vild med at gå på opdagelse i naturen og nyde den friske luft, er campingferie lige noget for dig. På campingpladsen bor du i naturen. Da flere campingpladser har specialiseret sig i cykling/cykelferie og vandring/vandreferie, har du på alle måder den perfekte lejlighed til at cykle, gå rundt i naturen og opleve den på tæt hold.

Klinger en aktiv campingferie med pedaler eller vandrestøvler på fødderne af for megen sved på panden, skal du ikke lade dig skræmme. Det danske landskab har kun få bakker, og på grund af de korte afstande mellem landets campingpladser og seværdigheder kan både de ældste og yngste i familien være med. Vejene er desuden fyldt med skilte og ruteanvisninger, og derfor er det ikke svært at finde de smukkeste og mest trafiksikre strækninger. Det er samtidig billigt og nemt. Da det handler om at røre sig, behøver du hverken bil eller campingvogn for at tage afsted. 

 


Mange cykelstier fra campingpladsen begiver dig rundt i lokalområdet
blandt feriehuse, strandområder og oplevelser.

Har du brug for hjælp til at planlægge en aktiv campingferie, kan du kontakte danske turistbureauer. Her kan du få detaljerede kort over ruterne i det område, du og din familie skal rejse i.

Er du til fods, eller cykler du, hører du til den gruppe, vi i Danmark kalder for ”lette” campister. De fleste godkendte campingpladser har indrettet specielle områder til lette campister. Da lette campister hverken medbringer bil eller større oppakning, og ofte overnatter i små telte, vil du have let ved at finde et sted at sove. Skulle campingpladsen have ”alt udsolgt” for folk med biler, så husk at spørge lejrchefen, om det også gælder dig. Såfremt du kun har lidt bagage, er dette oftest ikke tilfældet.

Læs også om appen Bike & Stay, der giver dig cykelruter forskellige områder i Danmark med tilhørende overnatningssteder langs ruterne.