Familieferie på Sjællands vestkyst

I Vestsjælland kan hele familien finde glæder. Sjællands vestkyst er nemlig et paradis for børnefamilier på udkig efter spændende attraktioner og rum til samvær og ægte familiehygge.

 

Her, midt i Danmark, finder I aktiviteter til børn i alle aldre – både de hæsblæsende og udfordrende, men også de stille, som I alle kan være sammen om. Her kan I få kvalitetstid uden brug af iPads eller andre elektroniske ”tidsrøvere”.

 

Masser af børnevenlige strande

Med en kyststrækning på næsten 350 km er der plads nok til alle. Her kan I boltre jer på en perlerække af børnevenlige sandstrande – de fleste med Blå Flag som tegn på badevandets suveræne kvalitet. Og vil I bo med kysten i baghaven, så lej et af områdets mange sommerhuse, eller slå jer ned på en af de mange campingpladser med direkte adgang til havet.

 

Sjællands vestkyst

Vestsjællands kyst, foto: Christian Becker Bengtsen

 

Birkegården - haver, dyr og legepark

Birkegården er et udflugtsmål for hele familien med søde klappedyr, legepladser – blandt andet en spændende naturlegeplads med bålplads og det hele – og en sjov indendørs pedal gokartbane. Løs stifinderopgaver sammen eller nap en runde på minigolfbanen. Her kan I også udfordre hinanden i sjove havespil eller deltage i de særlige ”Børnedage”, der finder sted i løbet af sommeren.

 

Kragerup Go High

Hvis I er til udfordrende naturoplevelser, så skal I besøge Kragerup Go High, der er en af Danmarks største klatreparker. Her er seks klatrebaner i varierende sværhedsgrad og sammenlagt 3.5 km svævebane, hvoraf den længste er over 400 m lang, så her kan man godt få adrenalinen til at pumpe i blodet. Sæt endelig god tid af, for det tager omkring en time at komme igennem hver af de enkelte klatrebaner.

 

Kom tæt på vikingerne

På Harald Blåtands mægtige vikingeborg Trelleborg kan I komme i nærkontakt med vikingerne og deres spændende og dramatiske historie. Ringborgen, der er fra slutningen af 900-tallet, er den bedst bevarede af sin slags i Danmark. Det er virkeligt et imponerende aftryk, vores forfædre har sat. Besøg langhuset og forestil jer vikingerne sidde omkring bålet og udveksle historier, mens røgen fra bålet kradser i næsen - så er det næsten som at være der selv.Fra 15. til 23. juli er der kæmpe vikingefestival på Trelleborg med markedsplads, vikingemad og et hav af aktiviteter. Under festivalen invaderes Trelleborg af over 1000 vikinger fra nær og fjern.