Familien Rasmussen nød at være sammen i Nordjylland

De sidste femten år har den mere eller mindre stået på campingferie, når Stig og Tina fra Svebølle ved Kalundborg skulle på sommerferie. I år valgte de at tage til Nordjylland med deres søn på 11 år. Som altid var det vigtigt, at der var ting, de kunne gøre sammen. 


 

Hvad er vigtigst for jer?
Vi vil gerne bare slappe og gøre noget sammen som familie, når vi er på ferie. Vi har før haft cykler med. Det havde vi ikke i år, så det skulle være nemt at gå til noget af det, vi gerne ville se. Derfor valgte vi en campinghytte på en campingplads tæt på både byen og naturen. I år var vi sammen med nogle venner, der har et barn på 2 år. Så det var vigtigt med en god legeplads på campingpladsen. Så kan vi voksne sidde der. Kigge på. Få en snak om lidt af hvert. Samtidig med, at vi er sammen med børnene. 

 

Hvordan planlægger I ferien?
Vi planlægger faktisk ikke ferien, og vi får altid bestilt ret sent. Sætter os bare ned og siger: Hvad skal vi så i år? Det er først, når vi er fremme, vi begynder at finde brochurer. Vi tager det efterhånden. Beslutter os fra dag til dag. Der kan sagtens være dage, hvor vi ikke skal noget. Hvis vi skal køre af sted hver dag, kan vi jo lige så godt gøre det hjemmefra. Det vigtigste er faktisk, at der er noget, vi kan opleve sammen som familie. Vi skal alle sammen slappe af og gøre, som det passer os. 

 

Hvad oplever I sammen?
Det gode ved ferie er jo bare at gøre noget, som vi ikke gør til hverdag. Vi fandt en familiepark med vandcykler. Dem synes jeg ikke, man ser ret mange steder mere. Engang var de jo overalt. Der var der også fodbold-golf. Det er fedt at spille sådan noget hele familien.  En dag tog vi også til Skagen. Var ude på Grenen. Der er altså langt, når man tager alle trinene op i det der fyr. Utroligt, hvor langt man kan se. Så fik vi også bare samlet en masse sten på stranden. Tog ind til byen og på havnen. Bare at gå der. Der er en helt speciel stemning. De der store både. Dem ser man altså ikke alle steder.

 

Skal der være en by?
Altså, vi går jo ikke sådan ud om aftenen. Det er vi blevet for gamle til, og det er ikke sjovt for vores søn. Det er bare spændende med en by med lidt liv i. Hvor man bare kan slentre af sted. Sætte sig, spise en is og bare kigge. Det er hyggeligt, hvis der er en gågade med butikker. I år var vi inde at se, hvordan man laver bolsjer i Løkken. Det, syntes vores søn, var sjovt. 

 

Skal I på campingferie igen?
Det skal vi. Men helt usædvanligt har vi faktisk allerede bestilt ferien til næste sommer. Her skal vi til vestkysten i et stort sommerhus. Det er bestilt i god tid, fordi det er sådan en familietur med mange mennesker. Men det kan da godt være, at der også bliver tid til en campingferie. Ellers bliver det senere. Vi skal af sted igen.

Se mere om turforslag i Danmark til familien her.