6 hurtige råd til en mere bæredygtig campingtur

Lige meget om du tager på glamping eller outdoor camping, så er noget af det bedste ved at tage på camping at komme væk fra dagligdagens stress og bekymringer. Du kan nyde den frie natur og den friske luft. Men bare fordi du lader bekymringerne ligge hjemme, betyder det ikke, at du skal lade den sunde fornuft og gode adfærd blive derhjemme også.

 

Det er vigtigt at passe på planeten, også når man er på ferie, derfor har vi samlet 6 gode råd til dig, for hvordan du, med en smule omtanke, kan gøre ferien mere bæredygtig og klimavenlig.

 

 

 

1. Pak let og kun det mest nødvendige

Vi har alle prøvet at komme hjem med en kuffert, hvor kun halvdelen af alt tøjet er blevet brugt på ferien. Det er fordi, det er så fristende at pakke lidt for meget, så hvis en uventet situation opstår, har man altid noget i reserve.

 

Når det kommer til camping og pakning kan man bruge begrebet ’less is more’. Medbring kun du virkelig har brug for – så er der mindre at slæbe på og motoriserede transportmidler vil bruge mindre benzin

 

 

 

2. Bæredygtige alternativer

Din taske kan også indeholde mere bæredygtige alternativer, der kan hjælpe med at spare plads og vægt. Du kan både bruge små genanvendelige beholdere til dine tolietsager, så du undgår at købe nye produkter i rejsestørrelse til hver rejse. Derudover kan du også tage skridtet videre og skifte til bar sæbe eller shampoo – helst dem der kommer i bæredygtig og vandtæt indpakning.

Mange sæber og shampooer er lavet af kemikalier, der kan være mindre end venlige for miljøet. Dette kan nemt forhindres ved at vælge nogle mere bæredygtige alternativer, og dem er er der mange af.

 

I stedet for at købe et kort over området kan du downloade et offline kort for din destination.

Hvis du skal cykle rundt i Danmark, kan du downloade Dansk Cykelturismes app, der er et rigtig godt værktøj til at planlægge både korte eller længere ruter i Danmark.

Læs mere om appen her: https://frf.dk/campingliv/campingtips-oplevelser/ny-portal-til-cykelturisterne

 

 

3. Bo på bæredygtige og miljøvenlige campingpladser

Camping er en af ​​de mest miljøvenlige ferieformer. Der er naturligvis masser af variation for, hvor bæredygtig en bestemt ferie er, men flere og flere campingpladser fokuserer på deres miljøpåvirkning og vælger f.eks. at overgå til grøn energi, mindske deres vandforbrug eller fokusere på genbrug.

 

Brancheforeningen Camping Outdoor Danmark udviklet Green Stay certificeringenGreen stay er bæredygtighedscertificering til danske campingpladser baseret på FN’s verdensmål. Læs mere om Green Stay og bæredygtige campingpladser her:

 

 

 

 

4. Medbring en cykel

At cykle er ikke kun sjovt og godt for helbredet - det er også godt  for miljøet. På en cykel kan det være muligt at komme nemmere frem eller se steder som du ikke kan med bilen f.eks. når man kører i og omkring en by eller i en skov. I nogle tilfælde kan du endda komme hurtigere til den næste by, og du kan parkere stort set hvor som helst. Derudover kan du udforske området mere grundigt, end du kan i en bil, og da du ikke bruger  benzin, kan du bruge de penge, du sparer på andre begivenheder og aktiviteter.

 

Hvis din udflugtsdestination er for langt væk, eller hvis vejret er dårligt, kan du bruge offentlig transport og efterlade din bil eller autocamper på campingpladsen.

 

 

 

5. Brug ressourcerne fornuftigt

Du skal også være opmærksom på, hvordan du bruger de ressourcer, du har tilgængelige. Det kan virke overflødigt, men hver handling hjælper, også selvom det bare er, at du reducerer din tid i badet eller oplader din telefon med solenergi.

 

Den danske sommer kan byde på både varmt og køligt vejer, og du kan blive fristet til at tænde klimaanlægget i din campingvogn eller autocamper. Prøv at undgå det, hvis du kan. Ellers hjælper det også, hvis du slukker for anlægget når du forlader vognen.

 

 

6. Fokuser på det lokale

Du skal hellere vælge den lille, lokale restaurant i stedet for den internationale kæde. Og du bør også se, om du kan få dine dagligvarer fra lokale producenter i stedet for at gå i supermarkedet.

Små ændringer i din daglige ferierutine som disse, kan gøre en forskel. Derudover, vil du også kunne få nye smagsoplevelser eller opdage regionale delikatesser, som du aldrig havde hørt om før, få praktiske tip fra de lokale, og måske finder du endda en håndlavet skat til dine venner og familie derhjemme.