Bæredygtig transport

 

Camping i Danmark er generelt et markant mere klimavenligt valg end charter og flyferier. Dette er blandt andet fordi transporten til og fra campingpladserne kan gøres mere bæredygtigt alt efter hvilken transportform man vælger.

 

Den mest bæredygtige transportform er uden sammenligning ved brug af muskelkraft. Hvis det er muligt at , cykle eller ro er disse uden sammenligning de mest miljøvenlige valg. Derudover kan disse transportmuligheder gøre hele campingoplevelsen mere autentisk og du kan komme tættere på naturen. Det kan dog være svært at rejse på denne måde, hvis du skal rejse langt eller hvis du har meget opbakning.

 

Alternativt er offentlig transport også et relativt bæredygtigt valg – her er tog bedre end bus. Det er ikke alle campingpladser der ligger tæt på offentlige transportmuligheder, men er der nogle pladser der tilbyder transfer til og fra det offentlige for at gøre jeres rejse nemmere.

 

Du kan tjekke rejsemulighederne for offentligtransport på rejseplanen

 

Der er mange campister der kommer i bil, autocamper eller camplet, og selvom du gør dette, kan du stadig godt have fokus på miljøet og bæredygtighed. Du kan vælge transportmiddel med fokus på brændstof og forbrug. Derudover kan du også sørge for at din kørsel er miljøvenlig ved at holde en jævn hastighed mellem 90-100 km, så undgås hyppige hastighedsændringer og brætte opbremsninger.

 

Find autocamper eller campingvogn

 

På pladsen

Hvis du vælger en Green Stay certificeret campingplads, er der altid mulighed for at få information om de mere bæredygtige transportmuligheder der er på eller omkring pladsen. Der kan blandt andet være mulighed for at leje cykler, hvilket altid kan anbefales. Ved at cykle rundt i det danske landskab, får du oplevelser du ikke ville kunne få i bil. Du kommer tættere på naturen, og kan cykle i skovene eller på engen.